Lidmaatschap

Word lid!

Als lid van OWSVD geniet je van extra veel voordelen. Zo kun je gratis je fles laten vullen (tot 300 Bar!), word je opgeleid door ervaren en vooral leuke instructeurs, maak je clubduiken in groepsverband en kun je genieten van een attractief zwembad trainingsprogramma. Daarnaast wordt er veel gelachen, gedeeld en gezellig gepraat, voor en na de duik, maar ook in het clubhuis en tijdens de evenementen die met regelmaat georganiseerd worden. En, als lid van OWSVD, ben je ook nog eens automatisch lid van de NOB.

Introductie training

Voordat iemand besluit om te gaan duiken biedt OWSVD de mogelijkheid om 2 keer met een zwembadtraining mee te doen voor maar € 10,–. Als je daarna direct lid wordt, krijgt je dit bedrag terug. Aanmelden voor een introductie training kan via het secretariaat.

Contributie

Kijk op de contributie pagina en vind daar de actuele tarieven. Hiervoor krijg je:
– lidmaatschap OWSVD,
– gebruik van clubmaterialen,
– meedoen met de zwembadtrainingen;
– lidmaatschap van de NOB,
– het bondsblad “Onderwater sport”,
– gratis perslucht vullen,
– toegang tot de diverse evenementen en heel veel nieuwe ervaringen.

Kosten opleidingen

De opleiding start vaak in oktober en duurt meestal tot juli. De kosten worden bij aanvang van de opleiding betaald en zijn incl. een boek en brevetkaart, daarnaast betaalt men maandelijks contributie. Volledige opleiding voor een duikbrevet:

1* junior brevet: € 75,–

1* brevet: € 150,–

2* brevet: € 100,–

3* brevet: € 100,–

Specialties € op aanvraag

Overige kosten

Medische keuring

Elk duikend lid, dus ook aspirant nieuwe leden behoren medisch te zijn goedgekeurd voor de duiksport. Deze keuring kan verricht worden door een duikarts. De keuringskosten zijn ca. € 65,-. Kijk voor meer informatie over de medische keuring op duikkeuring.nl.

Clubmateriaal

OWSVD bezit een groot aantal materialen die gratis geleend kunnen worden door leden, zoals: duikflessen, ademautomaten, stabililizing-jackets, zwemvinnen, duikbrillen, loodgordels en snorkels. Zo kunnen de 1* de tijd nemen hun uitrusting bij elkaar te sparen. Van leden eenmaal in het bezit van het 1* brevet wordt verwacht dat zij een eigen uitrusting hebben. Voor de zwembadtrainingen dien je in het bezit te zijn van een eigen basis uitrusting: bril, snorkel, vinnen, loodgordel met lood en eventueel een shorty.

Aanschaf duikuitrusting

Gedurende de opleiding moet een eigen duikuitrusting aangeschaft worden. En die kan je zo duur maken als je zelf wilt. We hebben een overzicht gemaakt van de uiterste aanschafdatum van de belangrijkste uitrustingsstukken met daarbij indicatieve prijzen. Zo weet je een beetje waar je aan moet denken. Genoemde prijzen zijn richtprijzen voor nieuwe apparatuur. Voor het duikmateriaal geldt dat bij goed onderhoud de levensduur erg lang is. Voor sommige materialen wordt zelfs een levenslange garantie afgegeven. Voor 2e handsmateriaal liggen de prijzen gebruikelijk behoorlijk lager, er is een goede 2e handsmarkt voor duikspullen. Over het algemeen geldt dat bij de aanschaf van duikmaterialen een onafhankelijk advies van een ervaren duiker miskopen kan voorkomen, hetgeen zeker geldt voor 2e hands materiaal!

September (start opleiding & trainingen):

Basisuitrusting compleet: vinnen, duikmasker, snorkel, loodgordel met lood. Kostenindicatie: € 90,- tot € 140,-.

Eind maart: Duikpak compleet (incl. duikschoenen en handschoenen) buitenwatervinnen, duikmes, dieptemeter, duikhorloge en/of duikcomputer. Kostenindicatie: € 450 tot € 950

September (het jaar daarop): Duikfles, ademautomaat, stabilizing jacket. Kostenindicatie: € 680 tot € 1.100

Evenementen

Voor evenementen en andere activiteiten wordt soms een bijdrage gevraagd. Van te voren wordt bekendgemaakt wat de kosten zijn.

Automatische incasso

Alle aan OWSVD te betalen bedragen worden middels automatische incasso’s verwerkt. Daartoe is een machtiging opgenomen op het inschrijfformulier.

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Uiteraard voldoet de OWSVD aan de eisen van de AVG, hier staat ter download de Verwerkersovereenkomst NOB-OWSVD die laat zien hoe wij met gegevens van onze leden omgaan.